FSMVÜ | Sireti Surette Görmek Çalıştay Dizisi Devam Ediyor
Sireti Surette Görmek Çalıştay Dizisi Devam Ediyor

Meridyen Derneği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi iş birliği ile Hz. Peygamber’in sanat ve edebiyat formlarıyla anlatımı meselesini kapsamlı bir şekilde ve disiplinlerarası bir perspektifle tartışmaya açmayı hedefleyen bir proje hayata geçirildi. “Sîreti Sûrette Görmek” üst başlığıyla düzenlenmeye başlanan bir dizi çalıştayda edebiyattan sinemaya, klasik sanatlardan musikiye çeşitli sahalarda siyerin ele alınış biçimleri masaya yatırılacak. İki yıllık bir süre içerisinde farklı sahalar ve temalara odaklanan beş toplantı ile tamamlanması planlanan projede bir taraftan örnekler üzerinden eleştirel durum değerlendirmesi yapılırken bir taraftan da yapıcı teklifler sunulması amaçlanmakta. Bu bağlamda 29 Kasım 2017’de “Hz. Peygamber’i Kurmaca Dünyada Yazmak” başlığıyla düzenlenen ilk toplantıda roman ve öykü gibi modern edebî türler ile siyer yazıcılığı arasındaki ilişki ele alındı. “Modern Şiirde Hz. Peygamber’i Söylemek” temasıyla tertiplenen bu ikinci çalıştayda da modern şiirin imkânları üzerinde durulacak. Çalıştaylarda sunulan tebliğler ve müzakereler ise Meridyen Derneği tarafından kitaplaştırılarak yayımlanacak.

Akış için tıklayınız.

Etkinlik Türü : Diğer
Yer : İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Yerleşkesi | Aşık Paşa Konferans Salonu
Tarih : 11 Nisan 2018