Sîreti Sûrette Görmek Çalıştayı IV

Meridyen Derneği, Fatih Sultan Mehmet Va­kıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi işbirliği ile Hz. Peygamber’in sanat ve edebi­yat formlarıyla anlatımı meselesini kapsamlı bir şekilde ve disiplinlerarası bir perspektif­le tartışmaya açmayı hedefleyen bir proje hayata geçirildi. “Sîreti Sûrette Görmek” üst başlığıyla düzenlenmeye başlanan bir dizi çalıştayda edebiyattan sinemaya, klasik sa­natlardan musikiye çeşitli sahalarda siyerin ele alınış biçimleri masaya yatırılıyor. Proje­de bir taraftan örnekler üzerinden eleştirel durum değerlendirmesi yapılırken bir taraf­tan da yapıcı teklifler sunulması amaçlan­makta. Bu bağlamda 29 Kasım 2017’de “Hz. Peygamber’i Kurmaca Dünyada Yazmak” başlığıyla düzenlenen ilk toplantıda roman ve öykü gibi modern edebî türler ile siyer yazıcılığı arasındaki ilişki ele alınırken 11 Nisan 2018’de “Modern Şiirde Hz. Peygam­ber’i Söylemek” temasıyla tertiplenen ikinci çalıştayda modern şiirin imkânları üzerinde duruldu. 25 Ekim 2018 tarihinde gerçek­leştirilen üçüncü çalıştayda da sinema ile görsel sanatlar tartışma konusuydu. Bu dör­düncü çalıştayda ise hat, minyatür ve mu­siki sanatlarının imkânları ve siyeri ele alış biçimlerine odaklanılacak. Diğer yandan ça­lıştaylarda sunulan tebliğler ve müzakereler Meridyen Derneği tarafından kitaplaştırıla­rak yayımlanmaktadır.

Sîreti Sûrette Görmek Çalıştayı IV program akışı için tıklayınız.

Etkinlik Türü : Diğer
Konum : Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu