Ali Ural'la “Modern Şiirin İstanbul'u
Şehir ve Kültür Bağlamında Haliç'te İstanbul Konuşmaları’nın bu haftaki başlığı “Modern Şiirin İstanbul’u” idi.  Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen ve şair-yazar Ali Ural tarafından gerçekleştirilen “Modern Şiirin İstanbul’u” Konferansı, 16  Ekim 2012 Salı günü Haliç Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Hasan Akay’ın da iştirak ettiği programa öğrencilerimiz de yoğun ilgi gösterdi.

Ahmet Muhip Dranas, Melih Cevdet Anday, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Osman Saba, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Salah Birsel, Tevfik Fikret, Yahya Kemal, Sezai Karakoç, Cemal Süreyya, Vedat Türkali, Cahit Zarifoğlu, Sunay Akın, Can Yücel, Ümit Yaşar, Arif Ay, Behçet Necatigil, Murathan Mungan, Atilla İlhan, Lale Müldür, Zeynep Uzunbay gibi birçok şair-yazarın İstanbul’u; şiirleri çerçevesinde ele alındı ve İstanbul’un şairlere ilham veren yönlerine dair verimli bir konuşma gerçekleşti.Program, şair-yazar Ali Ural’la başka bir programda yine bir araya gelme temennisiyle sona erdi.