Cumhurbaşkanımız Öğrencilerimize Diploma Verdi
24 Mayıs 2019

23 Mayıs 2019

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı’nda Bilim Tarihi alanında yüksek lisanslarını tamamlayan öğrencilerimize diplomalarını verdi.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı, Fuat Sezgin’i anma, anlama ve gelecek nesillere anlatma maksadıyla yapılan etkinliklere paydaş olan kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı, Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fahameddin Başar’ın da katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Fuat Sezgin Hoca’nın Bitlis’te başlayıp İstanbul’da devam eden ardından Almanya’ya uzanan ve İstanbul’da nihayete eren 94 yıllık hayatının tümüyle paha biçilemez derslerle dolu olduğunu ifade etti. Hocanın şahsi kütüphanesinin hazine değerinde olduğunu belirten Erdoğan, onun bıraktığı mirası İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi bünyesinde koruyarak gelecek nesillere aktaracaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden başarıyla mezun olan yüksek lisans öğrencilerimize diplomalarını verdi.