Dünyaca Ünlü Galileo Araştırmacısı Konuğumuz Oldu
13 Mayıs 2016

11 Mayıs 2016

Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümü tarafından Topkapı Yerleşkesi’nde düzenlenen “Galileo’yu Anlamak” konferansına dünyaca ünlü Galileo araştırmacısı Prof. Dr. William René Shea konuk oldu.

İtalya Padua Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. William René Shea, Galileo’nun hayatını anlatarak başladığı konuşmasının devamında 14 ile 17. yüzyıllar arasında politika, ekonomi ve sanat alanlarında İtalya’nın en güçlü ailelerinden biri olan Medici Ailesi ile Galileo’nun ilişkisinden bahsetti.

Konferansta, teleskopun icadından sonra yapılan ay gözlemleri ve ayın gerçekçi çizim çalışmaları, uzun süren Jüpiter gözlemleri ve 17. yüzyılda yapılan çalışmaların modern astronomiye ve diğer bilimlere etkisi hakkında da konuşan Prof. Dr. William René Shea, teleskop yapımı hakkında da ayrıntılı bilgi verdi.