Edebiyat Fakültesi Öğrenci-Akademisyen Buluşması

 


 
     FSMVÜ Çamlıca yerleşkesinde 30 Kasım Çarşamba günü Edebiyat Fakültesi Hazırlık Sınıfı  öğrencileri Edebiyat Fakültesi hocalarıyla buluştular. Fakülte Dekanı Prof Dr. M. Fatih Andı’nın açılış konuşması ile başlayan program Edebiyat, Tarih ve Psikoloji bölümlerinin hocalarının konuşmaları ile devam etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’ın konuşmasından sonra kokteyl verildi.
 
     Prof. Andı, Üniversitemizin oldukça genç olmakla beraber vâkıflarının Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Nurbanu Valide Sultan, Hatice Sultan ve Abdullah oğlu Hacı Abdulaziz Ağa oldukları düşünüldüğünde Türkiye’nin en eski üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi. Kampüs üniversitesi -şehir üniversitesi ayrımına de değinen Andı, şehrin merkezinde tarihi binalarda eğitim veren FSMVÜ ‘nün gerçek manada bir şehir üniversitesi vasfını taşıdığını ve öğrencilerimizin bunun avantajlarını kullanması gerektiğini belirtti. Daha sonra bölüm hocaları öğrencilerle görüş ve tavsiyelerini paylaştılar. 
 
     Kokteyl esnasında soru cevap faslıyla devam eden etkinliğin bundan sonra “Çarşamba Sohbetleri” adı altında devam edecek. Bu doğrultuda bilim, sanat ve düşünce adamları öğrencilerle buluşacaktır.