Edebiyatın Doktorları Semineri Yapıldı.
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Edebiyatın Doktorları Semineri" Ali Ural'ın  katılımıyla 19 Şubat 2013 Salı günü 11.50-12.50 saatleri arasında Haliç Yerleşkesi A-104 No'lu salonda gerçekleştirildi.
 
Doktor olan yazarların ele alındığı seminerde Ali Ural, “Edebiyatçıların ve doktorların birbirine çok benzediğini düşünüyorum. Her ikisi de dinler ve belirtilere göre teşhis koyar. Edebiyatçı evreni ve kendini dinler. Bu dinlediklerini kendi iç dünyasında yorumlar, eklemeler ve çıkarmalar yapar. Yeni bir formda evrene geri iade eder.” dedi. 
 
Yazarların, hayatlarını sadece yazarlıkla geçindirmelerinin çok mümkün olmadığını belirten Ural, yazarların genellikle ikili bir hayat sürdüklerini ve başka meslekler yaptıklarını öğrencilere aktardı. Bazı yazarların, tıp eğitimini yarıda bıraktığını, bazıların ise ikisini birlikte yürüttüğünü belirtti.
 
Seminerde, doktor yazarlara Dünya Edebiyatından Anton Çehov, Friedrich Schiller, Arthur Schnitzer, Arthur Conan Doyle, Sigmund Freud’un hayatları örnek verildi. Türk Edebiyatından da Cenap Şahabettin, Tevfik Rıza Bölükbaşı, Faruk Nafiz Çamlıbel, Hasan Akay, Cevdet Karay, Kemal Sayar’ın isimlerini zikreden yazar, veteriner olan edebiyatçılara örnek olarak ise Mehmet Akif Ersoy ve Ömer Seyfettin’i örnek verdi.