Edebiyatın Şeytanları Semineri Yapıldı.
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen, Ali Ural'ın konuşmacı olarak katıldığı "Edebiyatın Şeytanları Semineri",  25 Aralık 2012 Salı günü saat: 10.30'da Haliç Yerleşkesi A-104 No'lu Salonda gerçekleştirildi.
 
Ali Ural konuşmasına “Şeytan Kimdir?” sorusunu sorarak başladı.  Hristiyanlıkta ve Müslümanlıkta şeytan algısının nasıl olduğunu açıklayan Ural: “Hristiyani gelenekte şeytan melektir. Bu nedenle ikonlarda şeytan, kanatlı olarak gösterilir.  Müslümanlara göre ise şeytan bir cindir; mümin bir cin iken Allaha isyan ederek cennetten kovulmuştur. Bunu, Kuran-ı Kerimden öğreniyoruz. İnsan yaratıldığında Rabbine, ‘beni ateşten onu topraktan yarattın’ deyip secde etmemiştir. Yüce Allah’ta ona belli bir süre vermiştir.” dedi.
 
 
Ural, konuşmasını, “Şeytanın yaptırım gücü yoktur. Ancak fısıldar ve vesvese verir ve O, şeytan, satan, azazil, iblis, baştan çıkaran, cennetten kovulan gibi farklı isimlerle adlandırılmaktadır. Aykırı bir ses, aykırı bir ruhtur. Edebiyatta insan benzeri tipleri olduğu gibi tam zıddı olan tipleri de vardır.” diye sürdürdü. 
 
Edebiyattın Şeytanlarına; Tolstoy’un “Şeytan” isimli eserini, Sebahattin Ali’nin “İçimizdeki Şeytan” eserini, Goethe’nin “Faust” eserini, Gogol’un “Ölü Canlar” eserini örnek olarak verdi.  Seminer, Hz. Muhammed’in Şeytan ile görüşmesini anlatan bir hadisinin anlatılmasından sonra sona erdi.