FSMVÜ | Hasan Akay'ın Kahire İzlenimleri Kahire Şiirleri'nde
Hasan Akay'ın Kahire İzlenimleri Kahire Şiirleri'nde

26 Haziran 2018

Yunus Emre Enstitüsü’nün davetlisi olarak “Akif’in ‘Ses’i ve Hilvan’da Gezen ‘Gölge’si” başlıklı bir konferans vermek üzere Aralık 2015’te Kahire’ye giden ve orada Enstitünün öğretmen ve öğrencileriyle çok yoğun üç gün yaşayan Hasan Akay, Kahire ve Nil izlenimlerini şiir olarak kaleme aldı ve kitaplaştırdı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akay’ın Şule Yayınları’ndan çıkan Kahire Şiirleri kitabı, “günlük-şiir” veya “şiir-günlük” olarak da nitelendirilebilecek bir özellik arz ediyor. Kahire Şiirleri Akay’ın 6. şiir kitabı olarak raflardaki yerini aldı.