“İlâhî Komedya ve Alegori Semineri” Yapıldı.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kültürel etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi Ali Ural tarafından 12.03.2012 Pazartesi Yenikapı Mevlevihanesi Konferans Salonunda 14.00-15.30 saatleri arasında “İlâhî Komedya ve Alegori”başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Seminere,Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Ural, yaptığı konuşmanın başında Dante’nin hayatı ve kişiliğiyle ilgili dinleyicilere bilgiler verdi.İlahi Komedyanın Dünya Edebiyat Tarihi içinde ölümsüz bir yeri olduğunu vurguladı ve Dante’nin bir şair olarak yüzyıllarca yaşayacak bir eser bıraktığını söyledi.

Program sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ural’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç tarafından hediyesi takdim edildi.