FSMVÜ | 'Mevlana & Yunus: Kurtuluşa İki Kapı' Konulu Panel ve Sergi Açılışı Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz, tarafından düzenlenen "
Mevlana &Yunus: Kurtuluşa İki Kapı" konulu panel ve sergi, 03.01.2014 Cuma günü Topkapı Yerleşkesi Sergi Alanı ve Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Panelden önce, Ressam Tülay Gürses’in panelle aynı temayı taşıyan resim serginin de açılışı yapıldı. Açılışı, Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Develi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatih Andı, İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Bayraktar yaptı. Ressam Tülay Gürses sergisi ile ilgili yaptığı konuşmasının ardından resimleriyle ilgili bilgiler verdi.

Serginin ardından başlayan Panelin açılış konuşmalarını, Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. Hikmet Özdemir ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman yaptı. Panelin konuşmacıları,
Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hayati Develi, İstanbul Medeniyetler Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanı Fatih Andı ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Doç. Dr. Fulya Bayraktar’dı. Konuşmacılar, sundukları bildirilerle dinleyenlere, Mevlana ve Yunus’un dünyasını ve bu kültürde bulduğu yansımaları dile getirdiler.