“Modern Türk Edebiyatında Zirve Şahsiyetler: Yahya Kemal Semineri” Yapıldı.
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen, Âlim Kahraman'ın konuşmacı olarak katıldığı "Modern Türk Edebiyatında Zirve Şahsiyetler: Yahya Kemal Semineri", 07 Aralık 2012 Cuma günü saat: 16.00'da Topkapı Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kahraman, yaptığı konuşmada Yahya Kemal’in hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca,  "Dört Aruzcular”dan biri olarak kabul edilen Şairin, sağlığında hiç kitabının yayınlamadığını ve Nihat Sami Banarlı tarafından derlenen eserlerinin, vefatından sonra yayınlandığını belirtti. II. Abdülhamit baskısı altındaki İstanbul’dan kaçarak Paris’e gitmesi, İstanbul’a dönüşü ve Mustafa Kemal ile tanışmasının ayrıntılı olarak anlatıldığı seminer, Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kevser Şerefoğlu’un kapanış konuşması ve öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.