Nasreddin Hoca ve İroni Söyleşisi Yapıldı.
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Nasreddin Hoca ve İroni Söyleşisi", Ali Ural'ın  katılımıyla 20 Kasım 2012 Salı günü saat: 10.00'da Haliç Yerleşkemiz A-104 No'lu Salonda gerçekleştirildi.
 
Ali Ural, Grekçeden gelmiş olan ironi sözcüğünde gizlemek anlamının olduğunuı ve bu tarzla anlatılmak istenenin tersten söylenerek aktarıldığını belirtti.  İroni hakkında düşüncelerini; “ İroni anlamı gizler ve bir eleştiri yapar. Her ironi bir üst bakıştır. Her ironide ince bir alay vardır ve cümleye tersinden anlam yükler.  İnsanın hakikat karşısındaki kayıtsızlığına gönderme yapar. İroni de amaç güldürmek değildir ancak zaman zaman güldürür de.” sözleriyle dile getirdi. 
 
 
İroninin bir söz oyunu olduğunu ve Nasreddin Hocanın saçma sorulara saçma cevaplar vererek, münasebetsiz sorulara münasebetsiz cevaplar vererek ironi yaptığını anlatan Ural, karın çok geziyor Hoca diyen birine çok gezseydi bizde uğrardı dediği örneğini verdi. Nasreddin Hocanın ironi anlayışını açıklayan Ural semineri, insanların niye bir kısmı bir yana bir kısmı ise diğer yana gidiyor sorusuna hepsi aynı yöne gitse dünyanın dengesi bozulurdu cevabını verdiği örnek ile bitirdi.