FSMVÜ | Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu
Duyuru Arşivi
Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu

İslam medeniyetinde geliştirilen bilgi ve teknolojinin dünya bilim tarihine katkıları hususunda derinlikli çalışmalar yaparak geriye önemli bir ilmî miras bırakan Prof. Dr. Fuat Sezgin, “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu”nda anılacak.

İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve onu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 yılı “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmişti. 30 Haziran 2018’de aramızdan ayrılan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hatırasını yaşatmak ve ortaya koyduğu paha biçilemez mirasın gelecek nesiller için güçlü bir ilham kaynağı olmasına katkıda bulunmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında 13-15 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul’da “Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Sempozyumu” düzenlenecek.

Süreklilik arz etmesi planlanan sempozyumun ilkinde genel olarak; İslam bilim tarihi yazıcılığı ve Fuat Sezgin’in katkıları, İslam medeniyetinde geliştirilen bilimsel âletler ve teknoloji ürünleri, İslam bilimlerinin eğitimi ve kurumsal yapısı, İslam bilimlerinin farklı medeniyetlerin bilimsel birikimlerine katkısı, İslam bilimlerinin gelişimindeki siyasî, sosyal, ekonomik, entelektüel ve çevresel faktörler başlıklarında konuşulması planlanıyor.

Tebliğ özeti son gönderim tarihi: 15 Ocak 2019

Kabul edilen tebliğ özetlerinin ilanı: 28 Şubat 2019

Detaylı bilgi ve tebliğ başvurusu için linke tıklayınız. www.fuatsezginsempozyumu.org

Etkinlik Türü : Sempozyum