FSMVÜ | Prof.Dr. M.Fatih Andı ve Prof.Dr. Hasan Akay, Namık Kemal Sempozyumu’na Katıldılar.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akay07.12.2011 tarihinde Namık Kemal Üniversitesinde “Namık Kemal’in 123. Yıldönümü” anısınadüzenlenensempozyuma katıldılar.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı panelde “Medeniyet Dediğin Bir Mütebessim Canavar: Medeniyet Kavramı ve Batı Medeniyeti Karşısında Namık Kemal” adlı konuşma yaptı.Dönemin medeniyet algısına karşı Namık Kemal’in medeniyet kavramından ne anladığını ve medeniyet kavramını nasıl kavramsallaştırdığını anlattı.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akay da “Namık Kemal’in Farkındalıkları” adlı konuşmasında, yeni Türk şiirinde bir Namık Kemal Hattı olduğunu ve bu hattın şuanda edebiyatımızda devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Akay, Namık Kemal’in her şeyi net bir şekilde tanımladığını ve bu anlamda, kendi edebiyatı ve şiirinin de çevresini çizdiğini ifade etti.

Panelin ardından Namık Kemal’in ölümünün 123. yıldönümü anısına panele katılan konuşmacılara plaketverildi. Prof. Dr. M. Fatih Andı’ya Namık Kemal Derneği Başkanı Mehmet Serez tarafından, Prof. Dr. Hasan Akay’a iseNamık Kemal Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirci tarafındanplaketleri takdim edildi.