FSMVÜ | Prof. Dr. Mustafa Kaçar Fas’ta Tıp Tarihi Kongeresi’nde
Duyuru Arşivi
Prof. Dr. Mustafa Kaçar Fas’ta Tıp Tarihi Kongeresi’nde

Bilim Tarihi Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Fas Krallığı’nda 24-28 Ekim arası düzenlenen 4. Uluslararası İslâm Mirasında Tıp Tarihi Kongresi’ne katıldı.

Sidi Mohammed Ben Abdelllah Üniversitesi Tıp ve Eczacılık Fakültesi’nin Fes kentinde düzenlediği kongreye üniversitemizi temsilen katılan Prof. Dr. Mustafa Kaçar, kongre öncesi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Assobhei Omar ile bir araya gelerek iki üniversite arasında ortak etkinlikler düzenlenmesi hususunda fikir alışverişinde bulundular.

Kongrede, tıp öğretimi, tıp tarihi, tıp ve edebiyat, Arap-İslâm dünyasında diş hekimliği gibi birkaç başlıkta tebliğler sunuldu.