Psikoloji Seminerleri Devam Ediyor
4 Nisan 2014

Üniversitemiz, Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından Psikoloji Seminerleri kapsamında  düzenlenen ‘’Kültürlerarası Psikoloji ve Kültürlerarası İletişim: Özcü, Yapılandırmacı ve Kurumsalcı Yaklaşımlar Semineri’’ 24.03.2014 tarihinde saat 15.00’de Haliç Yerleşkesi A 104 nolu salonda gerçekleştirildi. Seminer, Doç. Dr. Ulaş Başar Gezgin tarafından verildi.

Gezgin, psikoloji ve iletişim bilimlerinin kültürel konulara ve kültürlerarası karşılaştırmalara yönelik 3 bakışı, “özcü, yapılandırmacı ve kurumsalcı” yaklaşımlar çerçevesinde ele alan bir giriş yaptıktan sonra, konuyu ilgili araştırmalar ve medya temsilleri üzerinden genişleterek çeşitli bilgi ve görüşlere yer verdi. Kültürlere ilişkin bilimsel çalışmalarla, yüzeysel gezi yazıları arasındaki farklılıklara dikkat çekti.

Seminer, Öğretim Üyelerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.