Tarih Konuşmaları V: Kanuni ve Hürrem
18 Nisan 2013
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen, Doç. Dr. Erhan Afyoncu'nun konuşmacı olarak katıldığı “Tarih Konuşmaları V: Kanuni ve Hürrem” programı 16 Nisan 2013 Salı günü 14.00-15.00 saatleri arasında  Haliç Yerleşkesi A-102 No'lu Salonda gerçekleştirildi. 
 
Doç. Dr. Erhan Afyoncu, Kanuni’nin tahta çıkışıyla ve dönemiyle ilgili verdiği kronolojik bilgiden sonra Hürrem’in saraya girişini ve güç kazanmasında etkili olan faktörleri anlattı. Hürrem’in Kanuni’ye yazdığı mektuplar hakkında bilgi veren Afyoncu, Kanuni’nin Hürrem’e yazdığı mektupların bulunamadığını ancak Hürrem’in yazdığı mektuplardan Kanuni’nin de mektup yazdığı bilgisine sahip olunduğunu söyledi. Hürrem’in mektuplarını kendinin mi yazdığı yoksa yardım mı aldığı konusunda kesin bilgi olmadığını ifade etti. 
 
Afyoncu,  mektuplarda günlük hayatla ilgili bilgilerin yanı sıra en çok Şehzade Cihangir’in sağlık durumuna ilişkin bilgilerin yer aldığını da söyledi. Aralarında samimi bir aşkın olduğundan bahsederek mektuplardan örnek paragraflar aktardı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen program, soru cevap kısmından sonra son buldu.