Uluslararası Türkçenin Batılı Elçileri Sempozyumu Gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesinin Türk Dil Kurumu desteğiyle hazırladığı “Uluslararası Türkçenin Batılı Elçileri Sempozyumu” 5-6 Kasım 2012 tarihlerinde üniversitemizin Topkapı ve Haliç yerleşkelerinde gerçekleşti.

Açılış konuşmaları, Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Fatih Andı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Mütevelli Heyet Başkanımız Prof. Dr. Hikmet Özdemir ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin tarafından gerçekleştirildi. 

Sempozyumda yerli ve yabancı 25 bilim adamı Türkçenin çeşitli sorunlarını ele alan bildiriler sundu. Bilim adamları, birçok bilimsel konunun yanı sıra Türkçenin çeşitli lehçeleri üzerine çığır açıcı sözlük ve gramer eserleri ile dil incelemeleri yapmış olan Georgieuz, Megiser, Meninski, Pallas, Büttner, Redhouse, Kantemiroğlu,  Meszaros,  Benzing, Eckmann, Johanson, Jirmunski ve Rona-Tas gibi Batılı büyük bilim adamlarının eserlerini birçok yönden inceleyip tartıştılar. Türkolojiye büyük hizmetlerde bulunmuş olan Bernt Brendemoen, Ekrem Causevic, Eva Csaki, Eva Csato-Johanson, Kemal Eraslan, Mertol Tulum ve Nuri Yüce gibi önemli Türkologların da bildiri sunduğu ve katkılarda bulunduğu sempozyum, Türkoloji camiası tarafından yoğun bir ilgi ile izlendi.