Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi A. Ali URAL Kahire Kitap Fuarına Katıldı.
Bu yıl 44.’sü yapılan ve Frankfurt Kitap Fuarı’ndan sonra dünyanın 2. büyük kitap fuarı olarak bilinen Kahire Kitap Fuarı’na onur konuğu olarak davet edilen A. Ali Ural Kahire ve İskenderiye’de  “Edebiyat ve Kimliğini Arayan Doğu” konulu Arapça bir konferans verdi.  Mısır medyasının ilgiyle izlediği konferansda Ural, Doğu Edebiyatının kendi gemisinde olup olmadığını sorgulayarak “Mesele kendi gemimizde olup olmadığımızdır. Eğer kendi gemimizdeysek yeryüzünün bütün limanlarına uğrayabiliriz. Bütün okyanuslar bizimdir o zaman. Biliriz ki sonunda döneceğimiz yer kendi kıyılarımızdır. Evimize dönmek için dolaşırız çünkü. Gördüklerimize ve duyduklarımıza evimizde kendi rengimizi ve kokumuzu vermek için.” dedi. Söyleşilerinin yanı sıra Mısır Yazarlar Birliği, Millî Kütüphane ve Ulusal Çeviri Merkezi başta olmak üzere çok sayıda kurumla temaslarda bulunan Ural iki ülke arasında çeviri ve yayın konusunda işbirliği imkânlarını da görüştü.