FSMVÜ | Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Özcan'ın Akademik Çalışmaları
“Türkler'de Kut Geleneği ve Osmanlı Hanedanının Kuruluşu" Bildirisi

“Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuruluş Meseleleri” Sempozyumu Kitabı Bilecik Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuruluş Meseleleri' isimli sempozyumu konu alan kitapta Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Özcan'ın “Türkler'de Kut Geleneği ve Osmanlı Hanedanının Kuruluşu*” bildirisi yer alıyor.

* Abdulkadir Özcan, “Türkler’de Kut Geleneği ve Osmanlı Hanedanının Teşekkülü Meselesi”, Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Meseleleri Sempozyumu, Bilecik 2011 (Yayına Hazırlayanlar: Azmi Özcan - Mehmet Öz), Bilecik Üniversitesi Yayınları.

Atam Dedem Kanunu, Kânunnâme-i Âl-i Osman Kitabı

Fatih Sultan Mehmet'in Fatih Kanunnamesi*, Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Özcan'ın yeni ilaveleriyle okurla buluşuyor.

* Atam Dedem Kanunu, Kânunnâme-i Âl-i Osman (Fatih Sultan Mehmet'in Teşkilat Kanunnamesi), Yitik Hazine Yayınları, İstanbul, 2013