FSMVÜ | "Yabancı Dil Olarak Türkçe' nin Öğretimi Konseyi Nisan Ayı Toplantısı"
"Yabancı Dil Olarak Türkçe' nin Öğretimi Konseyi Nisan Ayı Toplantısı"

YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE’NİN ÖĞRETİMİ KONSEYİ  NİSAN AYI TOPLANTISI FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILDI.

Yabancı Dil Olarak Türkçe’nin Öğretimi Konseyi’nin bu ayki toplantısı, sekiz üniversiteden 15 katılımcıyla 9 Nisan 2011 tarihinde üniversitemiz bünyesinde gerçekleşti.
“Türkçe Öğreten Kurumlar Arası Dayanışma”, “Türkçe’nin Öğretimi İçin Hazırlanmış Kaynakların Değerlendirilmesi ve Yeni Kaynakların Hazırlanması”, “Türkçe Öğretecek Hocaların Sahip Olması Gereken Yeterlilikler” gibi konuların tartışıldığı toplantı, Telc Language Test yetkilerinin “Avrupa Ortak Dil Kriterlerine Göre Seviyeler ve Yetkinlikler” başlıklı semineri ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet CANBULAT’ın “Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı” semineriyle sona erdi.