Bütüncül Düşünmek Holistik Bakış Tarzı ve Metin Yorumlama

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Akay, Bütüncül Düşünmek adlı son kitabında kainatı bütün olarak görebilmeyi sağlayan holistik bakış açısıyla metinleri yorumluyor.

Bütüncül Düşünmek Holistik Bakış Tarzı ve Metin Yorumlama kitabında holistik algılama tarzının dayanaklarından birinin kuantum bilgisi ve bilgeliği olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akay, bu bakış tarzıyla yorumladığı metinlerde çok boyutlu bir okumayı sağlarken okurun zihnini yepyeni ufuklara açıyor.

Kuramsal alanda cesur bir yenilik girişimi olarak tanımlanan kitap Şule Yayınları aracılığıyla okurla buluştu.  

Hasan Akay hakkında

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitiren Hasan Akay, Yeni Türk Edebiyatı alanında 1989’da doktor, 1998’de doçent, 2004’te profesör unvanlarını aldı. Farklı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak yer alan Akay, 2011’den bu yana Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde öğretim üyeliğini sürdürmektedir.

Çeşitli dergilerde, gazetelerin sanat sayfalarında yazan Akay’ın bazı şiirleri Azerbaycan Türkçesine, Almancaya, Arapçaya, Kürtçeye, İngilizceye çevrildi. Yayımladığı kitaplar arasında; Fatih’ten Günümüze Şairlerin Gözüyle İstanbul, Cenab Şahabeddin, Servet-i Fünûn’un Şiir Estetiği, Kare-Deniz/B.Necatigil’in Şiiri Üzerine, Şiire Yeniden Bakmak, Ehlidildeniz, Kırıldıkça Büyüyen Taşlar, İzleri Temizlemek/Yapısökümcü Bakış Tarzı ve Metin Yorumlama yer almaktadır. Gökkuşağı Alnım, Ay Dervişleri, İz Yayıncılık, Savaş Görmüş Çocukların Şiiri, Ebrû Şiirleri, Mavi Kuşlu Tükenmez Kalem, Kahire Şiirleri adlı şiir kitapları da bulunan Akay, “Edebi Tenkit” dalında Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü (1998), “Bir Şiiri İnceleme” dalında Homeros Şiir İnceleme Ödülü (2005), “Deneme” dalında Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü (2015) sahibidir.