Millî Mücadeleye Yerel Bakışlar Sempozyumu
22 Ekim 2021

Türkiye Bilimler Akademisi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi iş birliği ile tertip ettiği “Millî Mücadeleye Yerel Bakışlar Sempozyumu” 22-24 Ekim 2021 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecektir.

Sempozyum, Millî Mücadele’nin Yüzüncü Yılı kapsamında TÜBA ve FSMVÜ iş birliği ile yürütülen Millî Mücadele’nin Yerel Tarihleri Projesi neticesinde yayınlanması planlanan dizinin hazırlanması sürecinin ikinci aşamasıdır. 7-8 Haziran 2021 tarihlerine İstanbul’da gerçekleştirilen Millî Mücadeleye Yerel Bakışlar Çalıştayı’nda söz konusu dizi yayın için bir yol haritası çıkarılmış ve yayın ilkeleri tespit edilmiştir.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Millî Mücadeleye Yerel Bakışlar Sempozyumu’nun amacı ise yüzüncü yılını idrak etmekte olduğumuz Millî Mücadele’nin yerel tarihleri ile ilgili mevcut birikimi değerlendirmek ve Millî Mücadele’nin çevreden merkeze bir tarihinin TÜBA himayesinde olabildiğince çok sesli ve katılımcı bir anlayışla yazılmasına katkı verebilecek tarihçi akademisyenler ve yerel tarihçileri bir araya getirmektir. Sempozyumda Millî Mücadele alanında 40 akademisyen ve araştırmacının sunum ve değerlendirmeleri yer alacaktır.

SEMPOZYUM PROGRAM KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

Etkinlik Türü : Sempozyum