“Aynanın Sırrı: Mustafa Kutlu Sempozyumu” Yapıldı.


     Üniversitemiz ve Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle 26-27 Nisan 2012 tarihlerinde “Aynanın Sırrı: Mustafa Kutlu Sempozyumu” yapıldı.

     2 gün boyunca devam eden sempozyumun açılışı Ali Emiri Kültür Merkezinde yapıldı. Sempozyum, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Duman, Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek’in Tertip Heyeti adına konuşmalarıyla başladı. Oturumlar, Üniversitemiz Yenikapı Mevlevihanesi Yerleşkesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde devam etti.

     Sempozyumda Mustafa Kutlu’un, Türk Hikâyeciliğindeki yeri, Hikâyelerinin Tematik Yelpazesi, Hikâyelerinde Dil ve Yapı, İnanç, Tasavvuf, Modernizm Eleştirisi ve Gelenek gibi başlıkların yanı sıra, Mustafa Kutlu'nun Hikâyelerinde İnsanlar, Taşra, Kent ve Kentli İnssan, Toplumsal Dönüşümün İzleri, Hikâyelerinin Dışında Mustafa Kutlu gibi konu başlıkları çerçevesinde bildiriler sunuldu.

     Ayrıca Sefaköy Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kapanış programında, “Aynanın Sırrı Dile Geldi” başlığıyla “Bir Şey Yap” isimli hikâyesi Gökdemir İhsan tarafından, ebru sanatının icrası eşliğinde seslendirildi.

     Mustafa Kutlu’nun sanatı ve eserlerinin konuşulduğu sempozyumda, hayatının anlatıldığı belgesel film gösterimi de yapıldı. İki gün devam eden bildiri sunumları, değerlendirme konuşmalarının ardından sona erdi.