Bölümümüzde Final Sınavları Sonrası Gezi ve Piknik

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve kulüplerimizden Söz Eylem, Endülüs Fikir ve Sanat ve FSMVÜ Genç Gönüllüler Kulübü ortaklığında düzenlediğimiz Göynük- Taraklı gezimizi 1 Temmuz’da gerçekleştirdik! Gezimize Rektör hocamız Prof. Dr. M.Fatih Andı, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nihat Öztoprak, Bölüm Hocalarımızdan Prof. Dr.Dursun Ali Tökel, Prof. Dr. Hanifi Vural, Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Şeyma Fındık hocalarımız iştirak ederek öğrencilerle unutulmaz bir gün yaşanmasına vesile oldular.

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bolu’nun ilçesi olan Göynük'ü gezerek Orhan Gazi’nin oğlu olan Süleyman Paşa’nın yaptırmış olduğu Gazi Süleyman Paşa Cami, Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin’in türbesi, Saat Kulesi, çarşıları gibi birçok yerini göme imkanı bulduk. Gezide hoş bir raslantı sonucu üniversitemiz öğrenci konseyi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin birlikte dikmiş olduğu Kardeşlik Çınarı’yla
karşılaştık.

Bolu'ya gelmişken yemeklerinin de tadına bakmamak olmazdı tabi. Her biri birbirinden leziz yörenin yemeklerinden de tatma fırsatı bulduk.

Ardından ikinci durağımız, Ertuğrul Gazi zamanında fethedilen Sakarya’nın bir ilçesi olan ve “Sakin Şehir” olarak anılan Taraklı'yı gezdik. Kurşunlu Cami adı ile ünlenen Yunus Paşa Cami, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan dar sokakları, ahşap evleri ve çarşıları gibi
birçok yerini gördük.

Taraklı’yı tepeden gören konakta çaylarımızı yudumlayıp muhabbet ettik.

Gezimizin son durağı olan tarihi ve doğal güzelliğin merkezi Karagöl Yaylası’nda soluğu aldık.
Burada öğrencilerimiz ve bölümümüzün hocalarıyla birlikte bol nee ve şen kahkahalar eşliğinde piknik yaparak muhabbetli bir günün sonuna gelmiş olduk.